tisdag 31 maj 2011

30 maj - Fotografiska...



...är ett fantastiskt ställe för fotografer och andra bildintresserade. Just nu visar de bl a Albert Watson och Edward Burtynsky, mycket sevärt. Dessutom erbjuder huset fotomöjligheter för besökarna. :)

29 maj - Vi hade tur med vädret...



Vi vaknade till det här på söndag morgon... :-o

måndag 30 maj 2011

28 maj - Härlig födelsedagsfest



Firade födelsedagen med bortåt 50 vänner i lördags. Många fina presenter och en härlig överraskning i form av D och hans kompisar S och A från musikklassen. De spelade Beatles, Hendrix, Petty och en del nyare saker i en skön blandning.

Vädergudarna var nådiga också, och lät oss slippa regnet under eftermiddagen...

27 maj - Födelsedag med pedikyr på djupet...



M hade fixat ett heldagsprogram till min födelsedag. Vi började med fiskpedikyr(!). Det är trevligare än det låter, småfiskar som knaprar av död hud på fötterna. Efteråt var fossingarna som barnfötter. Väldigt avkopplande, när man väl vant sig vid killandet under fotsulor och mellan tår. :)

26 maj - Stortorget



Det blev lunch på Stortorgskällaren i torsdags. Turistsäsongen är verkligen igång på allvar... Det var tjockt av grupper med guider och jag fick höra historien om "kanonkulan på hörnet" säkert tre gånger på tio minuter när jag stod och väntade... :)

25 maj - Lagarbete



Tillbringade dagen med ett gäng inspirerande kollegor och pratade om hur vi kan bli bättre på att kommunicera över webben. Här är L och M framför en av tavlorna med idéer/postit-lappar... Stimulerande!

söndag 29 maj 2011

24 maj - I sista minuten...



Jag ligger lite efter med uppdateringarna, ni kommer förstå varför när ni läser posterna för den senaste veckan. I tisdags glömde jag nästan bort "dagens bild", det fick bli en på köksklockan kvart i midnatt. :)

måndag 23 maj 2011

23 maj - Brandövning



Idag hade vi en mycket bra utbildning i hjärt-lungräddning och brandförsvar, med brandman Tommy. Här står vi under Söderleden(!) och övar brand i klädsel på dockan Bill. Känns bra att få repetera det här, brandförsvar har jag inte testat sedan lumpen, så det var dags. ;-)

söndag 22 maj 2011

22 maj - Nedvarvning



Full fart hela helgen med förberedelser inför kalasen runt nästa helg. Somnade en stund på soffan till Man U-Blackpool, men vaknade när H Strömblad tjoade vid varje mål i andra halvlek. :)

Lite nedvarvning vid pianot för en stund sedan, nu blir det kudden!

21 maj - Nyttig lördag...



En lördag fylld av förberedelser för kalasen nästa helg avslutades med en hälsomiddag, toppad med ett glas vitt vin. :)

fredag 20 maj 2011

20 maj - Isbladskärret



Tog en tidig morgon och åkte till Isbladskärret för att kolla in hägrarna och de andra fåglarna som hålls där, tillsammans med A från Naturfotoforum. Det var riktigt fint väder och bra aktivitet i de stora träden som är värdar för 40-50 hägerbon, och hägerföräldrarna flög flitigt fram och tillbaka med byggmaterial till bona.

Nere i kärret simmade knip- och grågässfamiljer runt med ganska nykläckta ungar, tofsviporna svirrade runt i luften ovanför och björktrastar och kråkor bråkade i träden runt om.

19 maj - Jobba borta...



Tillbringade dagen på Åkeshofs (jo, de stavar med 'f') slott tillsammans med härliga kollegorna M, M och I. Vi diskuterade oss fram till många bra saker under dagen och fick oss en skön promenad under lindar och almar (tror vi att det var) och förbi ängar med drivor av maskrosor (vet vi att det var!) på lunchen. Bra mat och bra lokaler också!

torsdag 19 maj 2011

18 maj - I sista minuten...



Jag höll på att missa "dagens bild" idag... Det är så mycket just nu, så jag hinner inte "se" bilder till det här projektet vissa dagar. Alldeles innan jag skulle gå och lägga mig kom jag på det. Det fick bli en bild på D vid datorn. :)

onsdag 18 maj 2011

17 maj - Rotblöta



Idag dränktes Tjockhult i ett regnväder som det var länge sedan man såg. Inte så långvarigt, men riktigt intensivt. Men det är bara bra att det kommer nu, så vi slipper det på våra kalas framöver...

tisdag 17 maj 2011

16 maj - "Nu är nu"



Fick en påminnelse om att "fånga dagen" när jag promenerade till jobbet...

måndag 16 maj 2011

15 maj - Steg för steg...



Den här lilla apparaten följer mig alla vakna minuter just nu. Stegtävling på jobbet i fem veckor. Som väl är premieras andra aktiviteter också, så jag kan bidra till lagets (jo, det är lagtävling) poäng med cyklingen också. :)

söndag 15 maj 2011

14 maj - Premiär för gubbar...



M hittade riktigt fina jordgubbar på affärn idag. Smakade utsökt som avrundning på en middagsbuffé med lite plockmat: rostbiff, potatissallad, tzatsiki, olilver, soltorkade tomater, lantbröd etc etc.

lördag 14 maj 2011

13 maj - Utekväll i ösregn slutade på Rival



Vi skulle ut på stan med kompisarna J och B idag. Vi träffades på Medis i ösregn och skyndade bort till Esperia, en grymt bra grekisk restaurang på St Paulsgatan. Sedan blev det en sväng till Rival och en Irish coffee i deras skönt avslappade bar en trappa ner. Tack för en kanonkväll!

12 maj - Slut på galleriet



Jaha, nu var det slut för den här gången. Lite vemodigt, men vi är ju tillbaka sista veckan i augusti. Tack till alla som kommit förbi i veckan och tittat på utställningen!

onsdag 11 maj 2011

11 maj - Picknicklunch



Idag lunchade vi nere i Eriksdalslunden. Det "snöade" rätt bra från den stora lönnen vi satt under, så sushin och salladerna fick lite extra krydda. :)

Ber om ursäkt för överexponeringen, men jag missade lite i bländarinställningen upptäckte jag efteråt...

tisdag 10 maj 2011

10 maj - Nya pannor på g



Idag lyfte man upp alla nya tegelpannor på taket. Skönt att tidsplanen håller! :)

9 maj - Skäggdopping



Skäggdoppingarna är på plats i Långsjön igen. Det är lika kul att se dem varje år. Den här hannen var ensam vid sitt rede igår. Redet ligger väldigt nära stranden och gångvägen, och jag undrar vart honan tagit vägen. De har ett ägg i boet och honan syntes inte till på de 10 minuter jag satt på lite håll och studerade honom. Hoppas det löste sig...

söndag 8 maj 2011

8 maj - Söndag på galleriet



Lite lugnare idag, såklart, men ändå en hel del besökare som kom in och tittade. Det blev en hel del diskussioner om fåglar, abstrakta bilder, skärgårdsljuset och mycket annat. Mycket inspirerande!

På bilden här ovan visar Oscar boken från Stekenjokk för min kollega Gunilla som tittade förbi tillsammans med sin make Robert.

7 maj - Vernissage på Galleri Greger



Det var mycket folk på vår vernissage idag, det kändes jättekul! Eftersom det var en ganska jämn ström av besökare under dagen och aldrig "jättemycket" folk samtidigt kunde man ta sig tid att prata med många av dem, det var inspirerande att höra synpunkter och frågor!

Idag fortsätter utställningen, välkomna förbi!

lördag 7 maj 2011

6 maj - Ost och kex i köket



När jag kom hem från galleriet i kväll hade M dukat upp med ost, kex och vin i köket. En perfekt avslutning på en intensiv dag!

torsdag 5 maj 2011

5 maj - Hängning av bilder



Fyra intensiva timmar tog det, sedan var alla bilder på plats. Fler till antalet än förra året och jag törs säga att kvaliteten är minst lika bra. :)

Vi öppnar i morgon, fredag, kl 11, vernissage på lördag kl 12-18 på Hornsgatan 46 i huvudkommunen. Utställningen pågår till torsdag den 12 maj.

4 maj - Nytt tak över huvudet



Nej, vi ska inte flytta. Men vi får ny takpapp och nya (tegel)pannor påhela radhuslängan nu. Det var "dags", eftersom husen är 40 år gamla. Jobbet rullar på bra, så det ska vara klart till As studentmottagning och min födelsedag om några veckor...

tisdag 3 maj 2011

3 maj - Winter revisited



Ja, jäklar... Det var skönt att jobba hemma idag med tanke på hur det såg ut på förmiddagen. Trodde knappt mina ögon när snöflingor stora som tefat singlade ner vid frukost. Sedan blev det snålblåst och snöblandat regn. Då smakade den där koppen förmiddagskaffe extra bra. :-)

Nu har jag monterat lite mer än hälften av alla pappersbilder till utställningen. Det känns som om det blir en bra kollektion.

Läs mer om utställningen här: www.4naturfotografer.se

2 maj - Studentfest



A hade sin klassfest i kväll och alla föräldrar fick vara med till kl 22. Därefter "körde de ut" alla under 18 och över 25. :-) Trevlig middag med en del roliga tal och många fina utmärkelser till alla i klassen. Eftersom man inte alls har samma kontakt med klassen i gymnasiet som under t ex låg- och mellanstadiet var det kul att träffa alla klasskompisar och föräldrarna.

måndag 2 maj 2011

1 maj - Makrosäsongen börjar på allvar...



...nu i maj. Jag tillbringade en bra stund krypandes i daggvått gräs nu i helgen. Gullvivorna börjar titta upp också. Har nog aldrig sett så mycket vitsippor som nu i vår, förresten. Det ser ut som om det snöat igen på sina håll!

söndag 1 maj 2011

30 april - Vi eldar in våren...



Vi fick en fin Valborg nere vid stugan. Vi var inte riktigt "full styrka", men det funkade bra att tända och "mata" elden med det som vi samlat ihop i skogen. Sedvanlig korvgrillning och whiskyprovning vidtog när glöden började bli sådär lagom "grillvänlig"...