söndag 30 oktober 2011

29 oktober - Utflykt med Naturfotoforum



Det var samling kl 08.00 nere vid Stendörrens naturreservat. Vi fick några riktigt fina timmar med sol och nästan ingen vind alls. Dessutom helt fritt från segelbåtar, vilket man inte är bortskämd med där nere på sommaren. :)

Här finns fler bilder

28 oktober - Höstfärger...



Eriksdalslunden brinner just nu...

27 oktober - Torsdagsmiddag...



Men med gulaschsoppa i stället för ärtsoppa... :)

26 oktober - Schlagerfestival



D och hans årskurs ordnade den årliga schlagerfestivalen på skolan. Alla låtar (12 st) var skrivna av eleverna i olika "genrer" inom Eurovisionsschlagern, oerhört begåvat skrivet i många fall. D:s gäng kom tvåa med sin pojkbandspastisch, väldigt bra och roligt genomförd med interaktion med publiken och allt. En härlig kväll!

tisdag 25 oktober 2011

25 oktober - Ensamma mitt i stan



De här två hade hela Stockholm för sig själva en liten stund idag. Taget på min dagliga lunchpromenad...

måndag 24 oktober 2011

24 oktober - Fira på en måndag...



...får man ju göra om ett projekt som rullat sedan före sommaren och varit kritiskt vad gäller tider hela vägen "gått i mål" enligt plan. Då plockar man fram finwhiskyn och känner att det är härligt att omge sig med engagerade, roliga och begåvade människor på jobbet. Tack alla inblandade! :)

söndag 23 oktober 2011

23 oktober - Höst i stan...



Höstfärgerna finns överallt nu, också inne i city. Här är parken vid "Bofills båge". Härliga färger!

22 oktober - En ny "skakis"...



Höstpysslade ute vid stugan och D90an fick följa med ut på lite "skakbilder". Mkt trevlig combo med min gamla 18-70a, som sagt!

fredag 21 oktober 2011

torsdag 20 oktober 2011

20 oktober - Söderpolare...



Söder håller fortfarande ett skönt persongalleri. De här gentlemännen mötte jag på Blekingegatan...

19 oktober - Sista solstrålarna?



Ögonblicksbild från Renstiernas gata...

18 oktober - Stor parkering och små bilar



Ny fin parkering för stora bussar, men de små bilarna verkar inte våga stå där... :)

måndag 17 oktober 2011

17 oktober - Lunchrusning vid Skanstull



Folklivet runt korsningen Götgatan-Ringvägen bjuder ofta på bra tillfällen till "street"-foto. Min lilla Nikon D90 är snabb och diskret i sammanhanget.

16 oktober - Till fotokursen...



Jag håller på att uppdatera min "grundkurs i digitalfoto" som jag körde på förra jobbet för några år sedan. Konstföreningen på nuvarande jobb ville gärna utbildas. :)

Här är en variant på illustration av skärpedjup...

söndag 16 oktober 2011

15 oktober - Vinterrustad



Nu kan snön komma, jag är redo och tänker inte sitta på pendeln mer än nödvändigt. Dubbdäck (första någonsin för min del), ny stark lampa och reflexer ska räcka långt, hoppas jag! :)

lördag 15 oktober 2011

14 oktober - Vid hissarna



En bild "i farten" i entrén på kontoret. "E" och "D" står för de olika hissarna/trapphusen i kontorskomplexet. Personen som satt där gjorde bilden för mig. Vad tycker du?

13 oktober - Höst vid sjön



Höstfärgerna börjar komma så smått. Här skogen tvärsöver sjön hemma, dvs på Stockholmssidan... :)

onsdag 12 oktober 2011

12 oktober - Dagen efter...



En bra lunch för att suga lite mer på bragdkaramellen som fotbollslandslaget gav oss kvällen före. Stort att slå Holland i sista kvalmatchen!

11 oktober - En försmak av Nationalarenan...



En av våra leverantörer bjöd på visning av den nya nationalarenan i Solna. Ett helt fantastiskt bygge, där det kommer bli grymt tryck när/om de lyckas fylla den med alla 50 000 platser.

Hoppas nu bara att prissättningen blir sådan att de barnfamiljer man vill få tillbaka har råd att gå...

10 oktober - Vid övergångsstället



Ögonblick vid Ringvägen-Götgatan....

söndag 9 oktober 2011

9 oktober - Höst i skärgården



Jag och D åkte ut till stugan för att fixa det sista uppe vid vårt lilla hus innan vintern. Fiskeprylarna kom med också, så klart, så vi fick någon timmes fiske längs stranden, men inte ett liv där ute. Fel dag...

8 oktober - Sven Zetterberg



Blueslegenden Sven Zetterberg spelade på hemmaplan i Södertälje i lördags. Eftersom M är bördig därifrån kändes det som ett kul tillfälle att se honom.

Fullsatt och bra tryck från scenen, han hade ett fantastiskt kompband med bl a gamle Lundelltrummisen Ingemar Dunker (världens bästa trummisnamn). Han har snygga gitarrer också. :)

lördag 8 oktober 2011

7 oktober - Testing, testing...



Intensiv period på jobbet nu, med tester av rätt komplexa lösningar som ska göra våra webbtjänster ännu bättre för kunderna. Det har gått bra, mycket tack vare alla engagerade kollegor. Här är K, G och V i fullt arbete. :)

torsdag 6 oktober 2011

6 oktober - Lennart Olsson-inspiration



Lunchpromenad under Johanneshovsbron, det gick ju inte att missa det här motivet. Väldigt vacker bro, det där, åtminstone underifrån... :)

Bilden givetvis inspirerad av Lennart Olssons fantastiska brobilder.

onsdag 5 oktober 2011

5 oktober - Gammalt och nytt



Spegling i city idag. Någon som kan se var bilden är tagen?

tisdag 4 oktober 2011

4 oktober - Lunchpromenad



Invigde D90:an på allvar idag med en lunchpromenad runt Gamla Stan och sedan upp mot Slussen. Låg höstsol ger riktigt snygga och spännande skuggor...

3 oktober - "D90 day"



Det _blev_ en D90:a till slut. Tur som en tokig hade jag också, Fotokungen hade bara en guldlåda kvar. Otroligt trevlig kamera, som tillsammans med en 35:a (dvs motsvarande 50 mm på fullsensor) blir en perfekt kombo att alltid ha med sig för gatubilder o d. Sedan är det ju alltid bra med ett backuphus också. Känns riktigt kul!

Här en detalj från middagsbordet hemma i kväll. 800 ISO med knappt någon efterbehandling alls...

2 oktober - Slut på äppelsäsongen



Alla fyra sorterna på vårt träd är färdiga och nerplockade/nerfallna för i år. De räcker en dryg månad tack vare att de är färdiga vid lite olika tidpunkter!

1 oktober - Sängläge



Jaha, en helg utan något inbokat och så blir man matförgiftad av en dålig pizza. "Epic fail" från pizzabagaren längs Häradsvägen... :(

söndag 2 oktober 2011

30 september - Ny kompis?



Jag är väldigt sugen på en Nikon D90 som "alltid-ha-med-sig-kamera". Min trotjänare D700 är ju fantastisk på alla sätt och vis, men lite otymplig i vissa lägen. D90:an börjar komma ner i pris nu, när efterträdarna har kommit ut på marknaden. Jag ska fundera några dagar till...

29 september - Höstfärger



Morgonpromenad på Ingarö, höstfärgerna börjar komma på allvar nu. De förstärks såklart av det härliga brittsommarvädret...

28 september - Lönndom?



Ja, att "tvingas" växa upp i en ek, alltså. Den här lönnen hade "ympat" sig in i en mäktig ek ute vid Säby Säteri på Ingarö. Vi var där två dagar för internutbildning. Intensiva dagar med härliga kollegor och skönt väder.

27 september - Testmöte...



...hos konsulterna. Kaffe, papper, penna och datorer. Det räcker långt... :)

26 september - Efter spelningen på "Öppen scen"...



...sitter D och laddar upp filmen som undertecknad spelade in under deras version av "I saw her standing there".