söndag 10 maj 2009

Ny stationär dator...

Skattemyndigheten hade lånat rätt mycket pengar av mig under förra året, så när de kom tillbaka nu i samband med deklarationen så bestämde jag mig för att skaffa en ny stationär dator. Det blev en Fujitsu-Siemens med 4 Gb internminne och en (som det verkar) snabb processor. Allt går så otroligt mycket snabbare nu, jämfört med vår gamla "nedkladdade" dator, som blev segare och segare och segare det senaste året.

Den hade jag på hyrköpsavtal från förra jobbet, men de ville ha 3000(!) kronor för att jag skulle få behålla den. No way...

Nu håller jag som bäst på att organisera om mina externa hårddiskar, det tar tid att flytta data mellan dem, men det blir bra när det är klart!

Idag ska vi på konfirmation. Syssling A skall konfirmeras, och kameran åker med. Kul med mingelfoto, det blir inte så ofta...

I veckan fixade jag till en "insats" till en vanlig 25 liters-rygga, så jag kan få med mig 300:an och någon glugg till (eller kaffetermosen!) när jag inte vill ha med mig den stora ryggsäcken. Funkar kanonbra!Ja, den stora ryggan, ja: den sprack(!) i en söm under Valborgshelgen. Jag blev minst sagt förvånad, prylar i den "klassen" ska hålla bättre, tycker jag. Mailade Cyberphoto, och fick byta den utan diskussion. Världsklass! Jag fick t o m en Snickers i paketet med den nya ryggan... :)

4 kommentarer:

Sonja sa...

Gör inredning av liggunderlag i en vanlig rycksäck är ju väldigt intressant. Det ska jag nog prova. Bra idé.

Anonym sa...

Vad är det för "insats" du menar?

Fredrik sa...

Kristofer! Det är den gröna "prylen" som jag gjort av liggunderlaget (se bilden) :-)

Mattias sa...

Härligt med en ny snabbare dator! De där hyresavtalen är rätt värdelösa egentligen med tanke på att de alltid ska ta ut en avgift för att man ska köpa lös den tre år gamla datorn.