lördag 9 januari 2010

In till kylan...

I onsdags tog jag "kylan vid hornen" och åkte med tre kompisar (S, G och PO) från Naturfotoforum upp till Gysinge för att göra bilder på Dalälven i vinterskrud. På väg upp hade vi som kallast -31 grader, när vi klev ur bilen vid åtta på morgonen var det -26... :)

Vi hade klätt oss varmt, så kylan var faktiskt inget större problem. Lite kallt om tår och fingrar, men inte farligt alls. Dessutom var man så fokuserad på bilderna, så man "glömde" kylan emellanåt. G tyckte han såg en utter vid en av broarna och vi såg spår i snön som skulle kunnat vara utterspår. Strömstaren såg vi definitivt, flera gånger, men på lite för långt håll för att det skulle bli bra bilder...

Jag har nog aldrig sett ett så vackert och dramatiskt svenskt vinterlandskap som de där timmarna i onsdags, det var väldigt speciellt. Eftersom vi var där tidigt, innan solen gick upp, kunde vi också utnyttja "den blå timmen" till att göra bilder med annorlunda ljus.

Sex timmar utomhus blev det, innan vi fick oss en välförtjänt fika på caféet nere vid bruket. En mycket inspirerande dag!!











Väldigt mycket fler bilder här....

 

6 kommentarer:

Maria G Nilsson sa...

Jag är imponerad av ditt engagemang för naturbilder!
Det blir så fin.

Mikael Sundberg sa...

Fina naturbilder! Bra jobbat!

Littlejohn sa...

Fantastiska bilder!! Ljuset på morgonen vid 7,30-9 är fantastiskt så här års. Men även solnedgången är underbar.

Kameran är ett perfekt sällskap i naturen!

Elmertoft Foto sa...

Rejäla blåstick i de tre översta bilderna men de är fina ändå. Nedersta är superb.

Anonym sa...

Härligt blåstick i de 3 översta bilderna...brukar ställa in vitbalansen så jag får sånt blåstick också...blir underbara bilder av det...och de här bilderna är bara så kanoners!
Fint ställe det där...har varit där några ggr och fiskat...fick en öring på två kilo och flugspö för några år sen precis nedanför bron vid parkeringen och en bit där ifrån där forsen slutar och övergår i lugnvatten...

Steffe

Marie sa...

WOW vilka bilder!! Särskilt den sista här är otrolig - Vinterkänsla!!
/MarieG