onsdag 11 juni 2014

Morgontur längs småvägar...

Maj har rusat på som vanligt, så jag har inte hunnit skriva så mycket här inne, men jag ska försöka jobba ikapp de närmaste dagarna vad gäller nya bilder.

Jag brukar ta bilen tidigt på morgonen nere vid stugan och åka längs småvägarna. Runt soluppgången är det ofta bra aktivitet vad gäller vilt och fågel. Det är spännande att krypa fram i 40-50 km i timmen med kameran liggande beredd på passagerarsätet. Bilen är ett rätt bra gömsle, djuren stannar ofta kvar tillräckligt länge för att man ska kunna få åtminstone skapliga bilder. För några veckor sedan hade jag en ovanligt bra morgon längs småvägarna neråt Nyköping:

Ganska nyfiken älgko

Svarthakedopping

Dovhjortstjur. Han stod och tittade rakt på mig tills jag drog upp kameran. Då stack han! Så kan det vara ibland...

Ett par veckor senare (runt månadsskiftet) blev det en hel del makrobilder. Lite regn hjälpte till att skapa intressanta bilder. Dessutom blev det ytterligare en fin morgontur vad gäller vädret, men djuren höll sig stilla. Förmodligen hade de precis fått ungar i många fall. Inga älgar eller hjortar syntes till, och bara enstaka rådjur... Det fick bli lite landskapsbilder i stället.

"Regnbåge"

Liljekonvaljer, nyligen utslagna

Smörblomma, på väg att bli färdig

Morgonsol nära Björksund

"Skakbild"


Inga kommentarer: