söndag 13 januari 2013

Omstart...

Hej bloggen... Ledsen att jag har ignorerat dig i nästan exakt ett år, men jag tror både du och jag har mått bra av en paus efter det intensiva "en bild var dag"-projektet som vi körde under 2011. Vad har hänt sedan sist då?

Tja, utställningen uppe i Gysinge var kul att genomföra, även om det inte var någon jätterusning med folk. Fick en del positiva kommentarer av kompisar som var förbi. I augusti körde 4 Naturfotografer sin (numera) traditionsenliga utställning på Galleri Greger. Det var trögt i år, vad gäller besök och framför allt försäljning. De sämre tiderna tror vi spelar in. Folk håller i plånboken hårdare, och vi kan ju inte förlita oss på släkt och vänner hur länge som helst vad gäller bildförsäljning. :)

I oktober ställde jag ut 14 bilder från Hornborgasjön på Falköpings bibliotek. Fin lokal och bra förutsättningar för hängningen gjorde det till en kul aktivitet. Samtidigt passade jag och M på att ta en helg i Tivedens nationalpark. Fantastiskt natur där!

Årets mest dramatiska fotohändelse var nog när jag halkade från en klippa på Landsort en helg i mars och landade i en klippskreva full med vatten och kameran kom dykande "huvudstupa" efter... Jag klarade mig oskadd men kameran och 24-85:an var stendöda. Som väl är har jag ett förstående försäkringsbolag, så efter några veckors pappersexercis hade jag en ny D700 och då unnade jag mig Nikons 24-70-zoom. Vilken pärla! Det verkligen gnistrar om bilderna nu. Känns kul!

Vi har varit på resande fot en del med familjen också. I januari var vi i Dublin, på deras "Temple Bar TradFest", en folkmusikfestival som får hela Temple Bar-området att sjuda av folkliv och irländsk folkmusik i fyra dagar (torsdag-söndag). Oförglömligt! Vi såg The Dubliners i Christchurch Cathedral på lördagkvällen, det var en fantastisk konsert.

Sedan var vi i Liverpool i början av maj för att se Liverpool-Chelsea på Anfield. Matchen blev inställd, men vi fick oss en rundtur på arenan och dessutom en otroligt rolig och intressant Beatles-safari där vi besökte massor med platser som nämns i deras låtar.

I juni var jag och M en vecka i Toscana med kompisarna J och B. God mat, vackert väder och en miljö som knappt låter sig beskrivas gjorde resan enormt lyckad, vi vill tillbaka! :-)

Lite bilder från 2012:

Man i port, DublinThe Dubliners live i Christchurch Cathedral


Soluppgång i Montalcino, Toscana

Hängning av utställning i Falköping

Apropå Beatles, då: John, Paul, George och Ringo bakom dem.... :-)1 kommentar:

Lotta L sa...

Välkommen tillbaka. Kan förstå att det var tuff att lägga upp en bild om dagen. För mig räckte med julkalendern och ändå fuskade jag med bilder från arkivet.
Ja, du hade det tufft på Landsort med kameran. Inte lätt med hala klippor.
Ha det, Lotta