onsdag 6 februari 2013

Vintersöndag på Torö

Jag åkte ner till Torö i söndags, tillsammans med kompisarna i 4 Naturfotografer. Vi började på stenstranden, där havet låg helt stilla. Det har jag aldrig sett förut, det brukar blåsa rejält där nere. Inte för inte sägs det vara alla surfares favoritställe i Stockholmstrakten, men nu kunde man seglat en barkbåt där utan problem. Ja, om det inte vore för den tunna, tunna isskorpan som låg kvar efter nattkylan.

Vi jobbade oss fram längs stranden västerut, förbi Ören och upp till Reveln. Stranden skiftar i karaktär väldigt snabbt längs den rätt korta sträckan. Från stenstranden över Örens sanddyner och upp till Revelns nästan ängslika omgivningar.

Längst upp låg isarna blanka, och vi såg 10-15 långfärdsskridskoåkare som gled fram utan märkbar ansträngning. Pratade med en av dem som kom iland och han var lyrisk över förhållandena.

Vi åkte dit ner för att samla material till utställningen i Nyköping i mars. Vi tror oss få ihop ett rum (8-12 bilder) med motiv från timmarna på Torö, det ska bli kul att se hur kollektionen ser ut när vi valt klart!

Istäckta stenar på stenstranden

Utsikt åt sydväst...

Frusna blad i väntan på våren...

Is vid Ören

Lågt stående sol ger tacksamma skuggor...

Vassvik vid Reveln

1 kommentar:

Jani sa...

Ni verkar ha haft en underbar dag, men säkert kallt också ;)
Riktigt fina bilder fick du ihop, gillade första bilden mest med dom infrusna stenarna, Snyggt!