tisdag 18 mars 2014

Datumbild (nytt tema) - Örnen vid Öja

Fick en idé för ett tag sedan när jag skummade igenom mitt Facebook-flöde. "Throwback thursday" är ju ett begrepp som dyker upp lite här och där. Man visar någon gammal bild eller film eller nå't från bakåt i tiden, just på torsdagar. Antar att det är ett sätt att börja ladda lite inför helgen... :-)

Jag tänker visa bilder tagna på "dagens datum" fast från ett annat år lite då och då här inne. Det blir lite som en dagbok bakåt i tiden.

Jag börjar med en bild från 18 mars 2012. Vi var på väg hem från Landsort/Öja efter en helg där ute med Naturfotoforum. På väg in mot Ankarudden såg vi dem plötsligt: tre eller fyra havsörnar som satt på klipporna på en ö alldeles norr om Öja.

Jag lyckades få den här bilden med min Nikon D90 + 80-200 mm med 1,4x konverter. Bilden är lite beskuren runt om.


Det var en kul avrundning på en trevlig helg som dock hade ett riktigt tråkigt inslag: jag halkade på klipporna vid ett tillfälle och landade i en klippskreva med vatten till midjan. Det var väl ingen fara i sig, men efter mig kom min Nikon D700 och 24-85 mm-gluggen  på stativ och dök "på huvudet" ner i det salta vattnet. Både kamerahus och objektiv "tvärdog" såklart. Jag försökte torka dem i bastun och i ugnen(!) på låg värme, men det var ju lönlöst. Kompisarna flinade lite åt mitt försök att laga tjälknöl, men det fick man ju bjuda på. :-)

Det löste sig bra till slut, eftersom jag fick en ny kamera + glugg på försäkringen. Lärdomen är väl att man aldrig kan vara nog försiktig på hala klippor ute i skärgården...Inga kommentarer: