lördag 20 december 2008

Jullov...

Lördag morgon, har joggat ett par varv i spåret i skogen. Ensam, förutom en lösspringande bassett(?) och ett par hundägare med andra hundar. Sedan god frukost med familjen minus äldste sonen som fortfarande sover.

Första dagen på sex veckors ledighet, igår gick jag ett varv på kontorets sju våningar och sade "hej så länge" till kompisar/kollegor som jag i vissa fall känt i över 20 år. Har fortfarande inte riktigt förstått att jag inte kommer att gå tillbaka dit efter helgerna. Kommer sakna många, speciellt min härliga avdelning med H, T och S. Men som vi sade igår, kompisarna finns kvar på rätt nära håll, eftersom nya jobbet bara ligger någon kilometer från det gamla. Det lär bli en del luncher på Södermalm i vår.

Idag är det (uppskjuten) 14-årsfest för yngste sonen. Vi fick "besök" av streptokocker i veckan, så båda sönerna går på Kåvepenin just nu. Det var evigheter sedan, man har nästan glömt hur det kändes när barnen blev sjuka. Två friska, starka tonåringar har välgörande svårt att dra på sig infektioner, men den här långa, mörka december har antagligen satt ner immunförsvaret en del.

Stod i DN idag att Stockholm haft 7(!) soltimmar under hela december, mot normalt drygt 30. Två av dem var i torsdags mitt på dagen, när jag passade på att ta en lunchpromenad upp på Skinnarviksberget och fick belöning i form av ett soldränkt panorama ända från Västerbron bort till Gamla stan. I sådana ögonblick är Tjockhult världens vackraste stad. Jag förstår inte hur det skulle kunna bli bättre, faktiskt...

Hittade en trådutlösare på Tradera i torsdags också. 250 kr kändes som hittat. Hoppas jag får hem den innan vi åker till Gran Canaria (över nyår, 27 dec-3 jan), den kan säkert komma till användning där.

Hjälpte Thomas med en "omslagsbild" till en jullåt i veckan också. Det utblåsta ljuset försöker knyta an till texten i "Kvällen före jul", som låten heter. Finns på hans myspace-sida.

Jag hängde M:s T-shirt över en stolsrygg som fond. SB-900an slagen snett bakåt gav precis den effekt jag var ute efter. Det svåra var att blåsa ut ljuset och sedan en halv sekund senare ta bilden. Men det funkade efter sådär 10 försök. :)Dagen YouTube: Darlene Love - Christmas (baby please come home), Live 1981. En stooor julfavorit. Spectors julplatta snurrar här hemma varje december och en bit in i januari. Röd vinyl, givetvis... ;-)

Inga kommentarer: