söndag 8 mars 2009

Sjöturné med 300:an...

Var en sväng runt sta'n igår med 300:an i bagaget. Först till Norrån vid Ågestasjön för att se om vår kungsfiskarkompis från Trehörningen fanns där. Han(?) har lämnat diket som varit boplats de senaste veckorna. Det var en kungsfiskare rapporterad på Svalan nu i veckan från Norrån, men jag såg inte till någon när jag var där. Fin liten å, som rinner från Ågestasjön, upp i Magelungen. Den var mest befolkad av gräsänder igår.

Fortsatte upp till Råstasjön i Sundbyberg. Där hade hägrarna samling mitt ute på isen, på (som det brukar heta) behörigt avstånd från skridskoåkare och flanerare. Mycket folk ute, vädret var hyfsat, men promenadvägen runt sjön är fin. Fick en del hyfsade bilder med 300:an och 1,4x-konvertern (på stativ). Skärpan är verkligen bra, men AFen funkar "sådär", även med den konvertern. Det går iofs att fokusera manuellt, tack vare den fina sökaren.

Hem igen och en sväng längs Långsjön med bara huset och 300:an. Den går att handhålla kortare stunder, men jag sitter här dagen efter med träningsvärk i underarmarna(!).

Väldigt kul glugg att använda, hur som helst. Det blir turer till Hornborgasjön och Isbladskärret under våren, kanske också till sångsvanarna vid Tysslingen.


Norrån, Ågesta (med 24-85:an)


Hägrar på Råstasjön (300 mm + 1.4x, stativ)


Gräsand vid utloppet i nordvästra änden av Långsjön (300 mm på fri hand). Bländare 3,5 ger verkligen ett juste skärpedjup, anden "poppar" nästan ut ur bilden! :)

1 kommentar:

Steff sa...

Ser bra ut...men...snackar du om träningsverk?
Pfthuiii... ;-)