måndag 13 april 2009

Intensiv fotopåsk...

Puh! Det har varit en intensiv helg. Satt i gömslet två morgnar, utan att få några direkt spektakulära bilder, men det var kul att sitta nära strandkanten och kolla in fåglarnas parningsdanser ute på kobbarna på fredagmorgonen.

På söndagen satt jag mitt i en hage, nära många bra "sittpinnar", men inte en enda fågel ville närma sig. Tror väderomslaget kan ha med det att göra, det var kallt och ruggigt under den morgonen.

Helgens största "överraskning" fick jag på fredagmorgonen när jag promenerade ner mot vattnet på ett ställe där vi ofta sitter och tittar ut över fjärden. Just när jag kom ner till vattnet kommer något simmande som visar sig vara en bäver! Har aldrig sett en bäver ute i det fria förut. Satt och tittade på den i säkert tio minuter innan den försvann. Vi har bäver på ett par ställen i närheten, den kom säkert från någon av de hyddorna. Bilderna blev "sådär" rent fotografiskt, men som dokumentation duger det:Det blev mest fågelfoto för övrigt:


Skäggdoppingpar


Bofink i grantopp


Blåmes undersöker gammalt hackspettsbo


Nötväcka undersöker samma gamla hackspettsbo som ovan

Förutom dessa såg jag bl a jorduggla (tror jag det var), hackspettar, både den lilla och stora, och en trana(!) nere vid vassen. Kändes lite märkligt att se en ensam trana efter förra helgens besök vid Hornborgasjön. :)

Alldeles innan vi skulle åka hem på söndagen kom havsörnen förbi också. Den svävade majestätiskt längs stranden, kan inte se mig trött på den.

Javisst ja, blåsipporna har kommit också:

2 kommentarer:

Maria Nilsson sa...

Härliga bilder.
:D

Mattias sa...

Du är verkligen grym på att fota fåglar måste jag säga!!!