fredag 31 juli 2009

Ramundberget, fredag

Idag var det lite regn i luften på morgonen, men det gav med sig och vi beslutade efter ett familjeråd över frukosten att åka upp till Mittåkläppen och gå leden upp till toppen.

Det blev en fin promenad, även om det blåste rejält när vi kom upp en bit över björkskogen. Toppen ligger på drygt 1200 m, och den omgivande platån på ca 900. Det är en rätt brant stigning, men den "lätta" stigen slingrar sig upp längs bergssidan, så man går rätt mycket på "skrå".

Väl uppe lade vi stenar på toppröset och sedan bar det av ner till kaffestugan vid Djupdalsvallen och de kanske godaste våfflor vi ätit. Perfekt spröda, med vispgrädde och sylt (hjorton eller jordgubb). Smaskens!

Hemma igen vid två. Vi slappade ett par timmar innan vi fixade middag på de rester vi hade från tidigare i veckan. Allt gick åt och alla blev mätta. Bra planering! :)

Jag gick en vända längs Ljusnan med 80-200:an, som knappt använts någonting på hela veckan. Det blev en del avståndsbilder på berget, med alla slalomhang och stugor. Dessutom en del blommor nere vid älven.

I morgon rullar vi hemåt!


På väg mot Mittåkläppen.


På väg upp...


M på den mycket blåsiga toppen!


Våfflor i världsklass! :)


Slalombackarna väntar på vintern...

Inga kommentarer: