söndag 26 juli 2009

Söndag, del 2

På eftermiddagen delade vi upp oss. A och D gick uppströms och fiskade och hittade några riktigt fina ställen. Ingen fisk, dock...

Jag och M gav oss upp på toppen av Ramundberget. Eller en av topparna iaf, det finns väldigt många i närheten av varandra. Som längst kom vi upp till sittliften, som går även nu på sommaren. Härlig utsikt ner mot Funäsdalen och bort mot norska fjällen.

Själva samhället känns lite... sömnigt och nästan "slarvigt" så här års. Det märks verkligen att det är en vinterort i första hand, även om det är rätt mycket folk i stugorna runt omkring. ICA öppnar 1 augusti, man hänvisar till ICA i Bruksvallarna, 7 km bort, det finns en hel del halvfärdiga byggen runt om i byn.

Lite av dagens bildskörd:


Ljusnan alldeles söder om bron som leder över älven i byn


D testar flugorna. Slalomhangen i bakgrunden.


A och D på strandbrinken.


Ängsull på sluttningen upp mot toppen av berget.


Yours truly alldeles vid kanten av en backe som säkert är röd, kanske t o m svart, på vintern...


M med norra älvstranden i bakgrunden.

2 kommentarer:

Lena C sa...

Så läckert. Vi, Lena, Christer och Elvy sitter i soffan på Gunnarbol och vandrar med er i Ramundbergen. Inga mygg här men räven hälsar. Har ni sett hennes fjällkompisar?
Kram på er alla 4 från oss.

Fredrik sa...

Hej! Nej, ingen fjällräv och inte så många mygg. Fjällripa, groda, lämmel och blåhake finns det här uppe. Och en hel del älgspår.

I morgon ska vi vandra västerut, till en rad vackra vattenfall och en "jacuzzi". Det är nog t o m kallare än vattnet vid Gunnarbol just nu... :)

Kram från MFAD