tisdag 10 februari 2009

Kamera i vila...

Har inte rört kameran på över en vecka. Känns konstigt efter en väldigt intensiv fotoperiod. Men det är inte fel att vila lite heller. Det kan som bekant ge ny inspiration. Södermalmsprojektet har gått bra så här långt. Det är en del bilder som måste tas om, de är väldigt nära vad gäller utsnitt och vinkel, men kan bli ännu bättre, med små medel. Bra årstid att ta bilderna, när det är lite mulet, det gör att detaljer i fasader m m framträder bättre. Ska göra ett "ryck" någon lördag eller söndag framöver, tänkte jag.

Nya jobbet känns väldigt inspirerande. Det är en liten organisation med många väldigt dedikerade människor, som ser möjligheter i det vi ska göra. Det gör det väldigt lättjobbat så här långt. Idag åkte jag runt och hälsade på våra externa samarbetspartners, det var många trevliga bekantskaper runt om i sta'n.

Nu har jag fått pengar för min 10-20:a. De ligger och väntar på att bli förbrukade på en Sigma 300/2,8. Det blir en så'n, plus ett nytt stativ (Manfrotto 055 med en dito 488 kulled) vid nästa månadsskifte.

T (eller D, beroende på hur man ser det) på Naturfotoforum har fixat så att vi ska plåta småfågel vid hans matningsstation om några veckor. Ska bli kul, hoppas på att 300:an har kommit tills dess.

Dagens YouTube: Jeff Dunham kommer till Sverige den 8 april. Han är min favoritkomiker just nu. Otroligt skicklig buktalare! Inte helt perfekt rent tekniskt, men "dialogerna" han har med sina olika dockor är helt hejdlösa: Peanut och José Jalapeño.

1 kommentar:

Mattias sa...

Japp, Oh Mama var en landsplåga det också :)

Vilka fina foton du har tagit/fixat måste jag säga nu när jag kikat lite på dina verk!

Använder du Photoshop och är proffs på det eller?