onsdag 14 januari 2009

Lida i solen

Nej, det är inte så farligt som det låter. Tvärtom... Jag var ute på Lida friluftsgård några timmar idag i flödande solsken. Brännan från Kanarieöarna håller rätt bra tack vare dagarna ute i solen den senaste tiden.

Lida är en pärla. Idag var vi "bara" jag och två skridskoåkare nere vid Getaren, den lilla sjön nedanför friluftsgården. Runt gården och dess hus svirrade ett par-tre dagis/lågstadiegrupper omkring med fröknarna (såg inte till några manliga lärare, tyvärr) tätt efter, med andan i halsen...

Jag gick en sväng längs sjön i sakta mak. Isen är fortfarande så tjock att den håller utan problem, men jag har alltid stor respekt för isar, speciellt efter några dagars blidväder som nu.

Blidvädret och den senaste nattens kyla gjorde dock att det fanns otroliga isformationer att göra bilder av. Jag är svag för isar (hellre det än att de är svaga för mig... ;) ), speciellt eftersom motiven på dem kan försvinna på några minuter.

Idag hade jag tur med isformationerna (igen, som i fredags i Tyresta) och fick med mig en hel del bilder som jag är nöjd med:


Badstrand på sommaren, skridskostart på vintern. OBS gungorna till vänster på stranden!


Det hade bildats riktigt häftiga mönster, som sagt...


Det här är bland det häftigaste jag sett i "isväg". Påminner om en maskros, tycker jag!


Helt OK fikaplats idag också... :)

Fler bilder i galleriet

2 kommentarer:

Steff sa...

Maskrosen!! DEN var häftig!
Varför fotograferar man...för fikats skull! (?)

Steff sa...

Ahhh...nu såg jag galleriet också...missade det först!
Många härliga fina bilder!!