lördag 17 januari 2009

Stockholmsvinter när den är som bäst...

Otroliga dagar i Stockholmstrakten, speciellt för oss som är lediga... I går kom D hem tidigt från skolan (sjuka lärare), så vi hängde kamerorna på axeln och tog en promenad runt Långsjön i det fantastiska solskenet. Vi var nästan ensamma, det var två små "Bobcats" som plogade/borstade rundbanan som plogas upp så snart isen lägger sig. Dessutom ett par-tre långfärdsåkare. Nu är det så lite snö att man kan åka skridskor över hela sjön (2 km lång). Det har väl hänt 3-4 vintrar på de snart 17 år som vi bott här.

I dag var det _svart_ av folk ute på isen, det är verkligen det stora folknöjet här omkring på helgerna. Vi har faktiskt mer glädje av sjön på vintern än på sommaren. Vattenkvaliteten är "sådär" p g a dålig genomströmning och obalanser i fiskbeståndet. Det blir sakta bättre dock, tack vare tillförsel av färskvatten och inplantering av gösyngel som skall bringa ordning i näringskedjan.

I morgon tänker jag snöra på mig långfärdsskridskorna. Det är två år sedan sist. Förra vintern låg aldrig isen ordentligt, tyvärr...


D testar makro-105:an på D70:an


Svallis efter några dagars blidväder och sedan kyla igen. Grafiskt tacksamt! :)

Inga kommentarer: